Šalto spaudimo, nerafinuotas kanapių aliejus yra mikroelementų bei nesočiųjų riebalų rūgščių Omega 3, 6 ir 9 šaltinis. Žalio atspalvio, švelnaus, riešutus primenančio skonio ir kvapo kanapių aliejus puikiai tinka mėgstamam maistui pagardinti. Mūsų kanapių aliejuje nėra konservantų, priedų ar dažiklių. Jis puikiai tinka veganams, vegetarams ir žaliavalgiams.
Naudojimo rekomendacijos
Siūlome pagardinti mėgstamas salotas, gaminti užtepėles, pilti į padažus, vaisių, daržovių sultis, košes ar trintas sriubas. Netinkamas naudoti aukštoje temperatūroje (kepti arba virti). Aliejus taip pat tinka grožio procedūroms: tepti suskirdusią odą, gaminti plaukų ar veido kaukes.
Rekomenduojama paros norma: iki 3 arbatinių šaukštelių per parą.
Laikymo sąlygos
Iki ir po atidarymo aliejų laikyti pastovioje temperatūroje, atokiau nuo šilumos šaltinių, siekiant kuo ilgiau išsaugoti vertingąsias Omega rūgštis.
100g Kanapių aliejaus maistinė vertė: | |
Energetinė vertė | 3698kJ/900kCal |
Baltymai | 0,00 g |
Angliavandeniai | 0,00 g |
Iš kurių cukrus | 0,00 g |
Riebalai | 99,94 g |
Sočiųjų riebiųjų rūgščių | 10,67 g |
Polinesočiųjų riebiųjų rūgščių | 75,78 g |
Omega 3 | 18,02% |
Omega 6 | 55,77% |
Mononesočiųjų riebiųjų rūgščių | 11,08 g |
Druska | 0,00 g |
Vitaminas E | 4,5 mg |
Vitaminas D | 5,6µg |
Kilmės šalis: Pluoštinės kanapės auginamos ir aliejus šaltuoju būdu spaudžiamas Lietuvoje.
LT-EKO-001
Gamybos procesas ir kokybės užtikrinimas: Kanapių aliejus šaltuoju būdu spaudžiamas iš šeimos ūkyje užaugintų ekologiškų pluoštinių kanapių sėklų. Kontroliuojame procesą nuo sėjos iki sėklos apdorojimo nukūlus, užtikrindami, kad ant Jūsų stalo patekęs kanapių aliejus išspaudžiamas tik iš tinkamai paruoštų kanapių sėklų. Naujo derliaus, sėklų mėginys ištiriamas sertifikuotoje laboratorijoje. Tokiu būdu užtikriname, kad pagaminsime tik aukščiausios kokybės ir patieksime tik šviežią, švelnaus skonio kanapių aliejų.