Apie kanapių sėklas
- Omega 3, 6 ir 9.
- Vitaminas E.
- Švelnaus, riešutus primenančio skonio.
- Naudojamos maistui ruošti, beriamos į salotas, sausus pusryčius, padažus, pagardus.
- Iki ir po atidarymo sėklas laikyti pastovioje temperatūroje, atokiau nuo šilumos šaltinių (ilgiau išlaikysite šviežias laikant šaldytuve), siekiant kuo ilgiau išsaugoti vertingąsias Omega rūgštis.
Kanapių sėklose ypač didelis Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių santykis, atitinkamai 1:3. Kanapių sėklos pasižymi savo maistingumu, jose gausu fosforo, kalio, magnio, kalcio, geležies ir cinko. Puikiai tinka žaliavalgiams, vegetarams ar veganams.
Kanapių sėklos puikiai pagardina įvairius patiekalus: salotas, sausus pusryčius, sumuštinius, sriubas, troškinius ar kepinius.
Kanapių sėklos beriamos į padažus, įdarytas daržoves, jogurtą ir kt. Švelnaus riešutus primenančio skonio kanapių sėklos tiks Jūsų pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Laikymo sąlygos
Kanapių sėklas laikykite vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ar šilumos šaltinių.
Sudėtis
100 g Lukštentų kanapių sėklų maistinė vertė: | |
Energetinė vertė | 2507kJ/605kCal |
Baltymai | 32,1 g |
Riebalai | 51,7 g |
Sočiųjų riebiųjų rūgščių | 4,8 g |
Mononesočiųjų riebiųjų rūgščių | 5,4 g |
Polinesočiųjų riebiųjų rūgščių | 39,1 g |
Omega 3 | 19,1% |
Omega 6 | 60,1% |
Angliavandeniai | 0,9 g |
Iš kurių cukrus | 0,5 g |
Druska | 0,03 g |
Kilmės šalis: Pluoštinės kanapės auginamos Lietuvoje.
Gamybos procesas ir kokybės užtikrinimas: Kanapių sėklų auginimo procesą kontroliuojame nuo sėjos iki sėklos apdorojimo nukūlus, užtikrindami, kad kanapių sėklos bus tinkamai paruoštos. Prieš naujo derliaus tiekimą rinkai, sėklos mėginys ištiriamas sertifikuotoje laboratorijoje. Tokiu būdu siekiame Jums pagaminti ir patiekti tik aukščiausios kokybės kanapių sėklas.