Ekologiškose kanapių sėklose yra ypač didelis Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių kiekis, santykiu 1:3. Kanapių sėklos taip pat pasižymi savo maistingumu, jose gausu fosforo, kalio, magnio, kalcio, geležies ir cinko. Puikiai tinka žaliavalgiams, vegetarams ar veganams.
Naudojimo rekomendacijos
Kanapių sėklos puikiai pagardina įvairius patiekalus: salotas, sausus pusryčius, sumuštinius, sriubas, troškinius ar kepinius.
Laikymo sąlygos
Iki ir po atidarymo ekologiškas lukštentas kanapių sėklas laikykite pastovioje temperatūroje, atokiau nuo šilumos šaltinių (ilgiau išlaikysite šviežias laikant šaldytuve), siekiant kuo ilgiau išsaugoti vertingąsias Omega rūgštis.
100 g Lukštentų kanapių sėklų maistinė vertė: | |
Energetinė vertė | 2507kJ/605kCal |
Baltymai | 32,1 g |
Riebalai | 51,7 g |
Sočiųjų riebiųjų rūgščių | 4,8 g |
Mononesočiųjų riebiųjų rūgščių | 5,4 g |
Polinesočiųjų riebiųjų rūgščių | 39,1 g |
Omega 3 | 19,1% |
Omega 6 | 60,1% |
Angliavandeniai | 0,9 g |
Iš kurių cukrus | 0,5 g |
Druska | 0,03 g |
Kilmės šalis: Pluoštinės kanapės auginamos ir lukštenamos Lietuvoje.
LT-EKO-001
Gamybos procesas ir kokybės užtikrinimas: Kanapių sėklų auginimo procesą kontroliuojame nuo sėjos iki sėklos apdorojimo nukūlus, užtikrindami, kad kanapių sėklos bus tinkamai paruoštos. Prieš naujo derliaus tiekimą rinkai, sėklos mėginys ištiriamas sertifikuotoje laboratorijoje. Tokiu būdu siekiame Jums pagaminti ir patiekti tik aukščiausios kokybės kanapių sėklas.